Autogeen snijden

autogeen snijden prins staalhandelVoordelig en snel snijproces voor het snijden van dik koolstofstaal. Zo snijden wij tot een dikte van 600 mm en plaatwerk tot wel 22 meter.

Capaciteit
Prins Staal beschikt over zeven autogeen snijmachines met snijtafels tot 48 meter lang en een werkbereik van 7 meter breed. Het totale snijbereik is hierdoor groot. Wij beschikken over autogeen snijmachines met een geïntegreerde boorkop en markeerunit.

Snijproces
Autogeen snijden is een thermisch snijproces voor koolstofstaal. Het gaat hier niet om het smelten, maar om het verbranden van het staal. Daarna wordt de ontstane vloeibare slak met een zuurstofstraal weggeblazen.

Voordelen van autogeen snijden:

  • Snel en effici├źnt snijproces door het gebruik van meerdere brandkoppen tegelijk.
  • Voordelig snijproces.

Autogeen snijden is zeer geschikt voor:

  • Het snijden van seriewerk.
  • Het snijden van koolstofstaal met een dikte van 15 mm tot 600 mm.
  • Het snijden van groot plaatwerk.

Beperkingen
Autogeen snijden is niet voor alle materialen bruikbaar. RVS, aluminium en dun plaatwerk zijn bijvoorbeeld niet geschikt voor autogeen snijden, maar wel geschikt voor plasma snijden of laser snijden. Twee van de andere disciplines die wij ook in huis hebben.

Toleranties
De normering voor de toleranties zijn omschreven in de ISO 9013.

Informatie
Bij Prins Staal bent u aan het juiste adres als het om autogeen snijden gaat. Onze ervaren vakmensen helpen u graag verder. Download hier de leaflet Autogeen snijden.

Kantoor Prins Staalhandel
Bezoekadres

Kousenmakersweg 2,
2031 ED Haarlem
Waarderpolder

Tel +31(0)23 531 95 18
Fax +31(0)23 531 21 95

Postadres
Postbus 9549,
2003 LM Haarlem

E-MAIL
info@prinsstaal.nl