Laser snijden

lasersnijden Prins staalhandelZeer geschikt proces voor het snijden van producten met een hoge maatvastheid en lage toleranties.

Capaciteit
Prins Staal beschikt over een lasersnijmachine van 4 meter lang en 2 meter breed met wisselbed en platenmagazijn. Het vermogen van de lasermachine is 5,2 kW.

Snijproces
Laser snijden is een snijproces waarbij een zeer geconcentreerde lichtstraal het materiaal tot smelttemperatuur verhit en de ontstane snede met gas wordt schoon geblazen. Voor het snijden van RVS wordt stikstof gebruikt en voor het snijden van koolstofstaal wordt vaak gebruik gemaakt van zuurstof. Bij stikstof ontstaat minder restwarmte, waardoor er nauwelijks vervorming optreedt. Het voordeel van het gebruik van zuurstof is de hogere snijsnelheid. In beide gevallen ontstaat een mooie smalle snede en kan er heel nauwkeurig gewerkt worden.

Laser snijden is uitermate geschikt voor:

  • Het snijden van koolstofstaal tot 20 mm dik en RVS tot 15 mm dik.
  • Producten die ook gegraveerd moeten worden. Denk aan gemarkeerde zet- of bouwlijnen, maar ook teksten zoals positienummers kunnen moeiteloos gegraveerd worden.
  • Producten met een hoge maatvastheid en lage toleranties.

Beperkingen
Stikstof snijdt relatief langzaam en bij het gebruik van zuurstof kan het materiaal in de hoeken van de snede verbranden. Daarnaast zijn niet alle materiaaldiktes geschikt voor lasersnijden. Bij dikkere materialen zal er gekozen moeten worden voor één van onze andere disciplines.

Toleranties
De normering voor de toleranties zijn omschreven in de ISO 9013.

Informatie
Bij Prins Staal bent u aan het juiste adres als het om laser snijden gaat. Onze ervaren vakmensen helpen u graag verder. Download hier de leaflet Laser snijden.

Kantoor Prins Staalhandel
Bezoekadres

Kousenmakersweg 2,
2031 ED Haarlem
Waarderpolder

Tel +31(0)23 531 95 18
Fax +31(0)23 531 21 95

Postadres
Postbus 9549,
2003 LM Haarlem

E-MAIL
info@prinsstaal.nl