Plasma snijden

plasmasnijden Prins StaalhandelEfficiënt en snel snijproces geschikt voor het snijden van koolstofstaal en RVS, waarbij er nauwelijks vervorming optreedt.

Capaciteit
Prins Staal beschikt over vijf plasmamachines: twee snijtafels voor RVS en drie snijtafels voor koolstofstaal, waaronder een HPR 260 voorzien van een geïntegreerde boor/tap unit met gereedschapswisselaar en markeerkop. Het maximale werkbereik is 7 meter breed met een totale loopbaanlengte van meer dan 110 meter.

Snijproces
Plasma snijden is een snijproces met een hoge snijsnelheid gebaseerd op een kortsluitboog met beschermgas. Het gesmolten materiaal wordt met een niet-brandbaar gas onder druk door de snede geblazen, zodat de snijvoeg ontstaat. De kortsluitboog zorgt voor een zeer hoge temperatuur waarbij het materiaal in plasmavorm gaat verkeren, vandaar de naam.

Plasma snijden is uitermate geschikt voor:

  • Het snijden van materialen die niet geschikt zijn voor autogeen snijden zoals RVS.
  • Het snijden van RVS tot een dikte van 100 mm.
  • Het snijden van platen koolstofstaal tot een dikte van 50 mm.

Voordelen van plasma snijden:

  • Snel en efficiënt snijproces door het gebruik van meerdere koppen tegelijk.
  • Nauwelijks vervorming doordat er buiten de snede minder warmte vrijkomt.

Beperkingen
Bij plasma snijden wordt de snede niet kaarsrecht, maar iets schuin. Ook is plasma snijden minder geschikt voor het maken van kleine gaten. Daarvoor kan boren, één van de 14 disciplines die wij in huis hebben, uitkomst bieden.

Toleranties
De normering voor de toleranties zijn omschreven in de ISO 9013.

Informatie
Bij Prins Staal bent u aan het juiste adres als het om plasma snijden gaat. Onze ervaren vakmensen helpen u graag verder. Download hier de leaflet Plasma snijden.

Kantoor Prins Staalhandel
Bezoekadres

Kousenmakersweg 2,
2031 ED Haarlem
Waarderpolder

Tel +31(0)23 531 95 18
Fax +31(0)23 531 21 95

Postadres
Postbus 9549,
2003 LM Haarlem

E-MAIL
info@prinsstaal.nl